sebolny Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Witam forumowiczów. Otóż od kilkunastu dni zostałem włąścicielem megane 3 kombi, rocznik 2013. Jest kłopot z radiem, mianowicie, aby radio grało, najpierw włączam je, czekam aż się uruchomi, następnie wkładam kartę i odpalam silnik i radio gra. Natomiast, jeśli najpierw uruchomię silnik, potem włączę radio, to radio włącza się, słychać, że gra może 1s i po 1s nic nie słychać. Stacje przełączam i zmieniają się, ale nic nie gra. Poza tym działa tylko głośnik prawy od pasażera (z tyłu nie ma głośników), dziwne to. Radio wygląda jak w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebolny Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Cześć forumowicze, pytanie takie: jak wymienię te radio na inne ale też oryginał (wiem , że były chyba 3 modele w megane3) to czy będzie działało sterowanie z kierownicy, system głośnomówiący itd. ? Nie wiem jak z kodami będzie, tutaj jak te odłączyłem z kabli i podłączyłem ponownie nie "krzyczał" o kody. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.12 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 Kup radio takie samo, starsze modele mają inną wtyczkę przyłączeniową. Po pierwszym uruchomieniu zapyta o kod, po zmianie VIN w radiu na ten co ma Twój samochód więcej o kod nie zapyta. Kod wydobędziesz kalkulatorem kodów z oznaczeń na tabliczce znamionowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebolny Opublikowano 19 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Witam ponownie. Zobaczcie ten link na yt: tyle,że scenic, ale kłopot podobny. Facet podłączył drugi głośnik i radio zaczęło działać. U mnie też lewy głośnik nie działa. Dziwnie to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Te radia tak mają jak nie działa głośnik ty robi OFF całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi