darek653 Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Witam, ostatnio musiałem kupić nowy map sensor, stary niestety się ułamał. W sklepie mieli tylko zamiennik firmy ERA . Z racji, że samochód potrzebny mi jest na co dzień nabyłem taki ,jaki był dostępny. Na zdjęciu, które zrobiłem widać wyraźnie, że oryginalny map sensor ma większy otwór wlotowy. Czy nie będzie to miało wpływu na dawkowanie powietrza, trochę jestem zawiedziony tym zamiennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Trochę słabo z tą ERA wybór Darek zrobiłeś. Podjedź do pierwszej lepszej filii Inter Cars, bo mają kupę markowych sensorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek653 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Tak jak napisałem, nie miałem wyboru, kupiłem co było w sklepie. A jakiej dobrej firmy polecacie kupić map sensor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Np. Bosch. Wydaje mi się, że jest to czujnik temperatury i ciśnienia więc średnica nie powinna mieć znaczenia. Sam miałem w poprzednim aucie czujnik najtańszy z możliwych autolog za 50zł i chodził. Tylko był nieszczelny i musiałem uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Taki mocno markowy to np. Coninental (dawne VDO) Cars ma na stanie, niestety cena też odpowiednia. Albo z Allegro: 5WK9681Z CONTINENTAL/VDO Siedlce - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek653 Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi