szwagier24a Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Ewentualnie była czyszczona przepustnica i jeszcze nie wykonała się adaptacja. Jeśli to nie to to mogą być problemy z ładowaniem- sygnał obciążenia alternatora - napięcie ładowania. Bo strategia wtrysku mówi że przy niedoładowanym akumulatorze (bardzo rozładowany) to podnosi obroty. W ostateczności przestawiony rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebson18 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) Witajcie. Wczoraj dojeżdżając po pracy do domu, pod domem Megance coś się podupcyło. Wywaliło błąd DF361 - cewka 1&4, auto zaczęło się całe trząść, słychać było klekotanie, ledwo na parking się dotoczyłem (200m przed domem) Wymieniłem cewki bo akurat wożę na zapas i 0 poprawy. Kupiłem inne świece - wymieniłem 0 poprawy. Podmieniłem wtryskiwacze i też nic z tego. Pomierzyłem kompresję i ja każdym cylindrze jest w granicy 16 bar. Więc pozostaje mi chyba ogarnąć elektryka bo ja sam nie poradzę sobie z kablami. Chyba że macie jakieś sugestie? Edytowane 13 Października 2021 przez bebson18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Wyjmij bezpiecznik od LPG. Wypuść gaz z filtra FZ i filtra FZ. Podłącz fejsa i skasuj błędy. Zrób próbę na samej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebson18 Opublikowano 14 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 @CzechuXX niestety nic nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Czy clip ma funkcję testowania cewek? Może by trochę rozjaśniło... Po za tym bym spróbował ręcznie sprawdzić czy jest iskra na 1 i 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebson18 Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Witajcie. Problemem niepalenia na 2 cylindry okazał się przerwany/urwany kabel od ECU. Po zlutowaniu go i zamontowania zabezpieczenia kostki (okazało się że nie było) problem został rozwiązany. Dodatkowo po naprawie - w celu całkowitego wyeliminowania problemu wtryskiwaczy - podmieniłem je z jeżdzącej meganki (tego samego modelu silnika) lecz to nie przyniosło skutku. Skutek przyniosło - o dziwo, bo wcześniej nie działało - jazda na benzynie przez jakieś 240km. Od tygodnia póki co nie ma problemu przy odpalaniu i starcie, nie ma efektu zalewania, braku mocy - wsiadam, odpalam i jade. I to już na LPG. Dziękuje wszystkim za wszelkie rady! PS: Jeśli przypadłość powróci to chyba jednak problem będzie leżał w sterowniku benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryswat Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Witam, mam taki sam problem z odpalaniem Megane II jak bebson18, a że nie znam się na mechanice, to czy ktoś może jest z Warszawy i chciałby zająć się moim autem? Może znacie taki serwis LPG w Warszawie i okolicach, który powinien dać radę z tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 9 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Auto-Dakar ul. Mechaników Klinika LPG ul. Czardasza Autowojownicy Otwock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi