Tenar Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Cześć. Od kilku dni szukam i odpowiedzi znaleźć nie mogę. Kupiłem tydzień temu Megane III phI (2009) i nie mogę ustalić wersji nawigacji. Większość z tego co widziałem, to nawigacje z kartą SD i dżojstikiem, a u mnie ani jednego, ani drugiego (zdjęcie). Co za tym idzie, nie wiem gdzie (i jakich) map szukać. Auto było sprowadzone z Holandii, a pierwotnie jeździło u zachodnich sąsiadów, więc mapy PL... No, jest kilka głównych dróg krajowych. Opcjonalnie proszę o poradę w kwestii wymiany fabrycznej nawigacji na coś nieco bardziej cywilizowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Masz nawigację Carminat Bluetooth CD. Jest na forum bardzo duży temat dotyczący wymiany tego zabytku na coś aktualnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenar Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 1 godzinę temu, meganecoupe02 napisał: Jest na forum bardzo duży temat dotyczący wymiany tego zabytku na coś aktualnego. Dzięki! Mówisz o tym przypiętym temacie na 50 stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Dokładnie tak. Są pewnie też mniej obszerne. Możesz też skontaktować się z Cinasem, może akurat ma komplet nawigacji gotowy do montażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenar Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Przemyślałem całą koncepcję i doszedłem do pewnej konkluzji. Wymiana nawigacji na inną ma średni sens, kiedy telefony mają dużo dokładniejsze (i bieżące), darmowe mapy. Wstępnie opcje wybrałem dwie. Pierwsza to wywalenie nawigacji i wstawienie ekranu z wersji bez navi. Opcja druga to zakup czegoś na Androidzie. Pytanie kluczowe: czy w obu wariantach jestem w stanie zachować pełną funkcjonalność, wliczając w to obsługę manetką przy kierownicy (wliczając ingerencję jakiegoś magika)? Edytowane 30 Czerwca 2021 przez Tenar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 Jakie masz radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tenar Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2021 @CzechuXX Google mówi, że 281150022R. Na zdjęciu pierwszy wynik z google, który się zgadza (chyba, że są identyczne o różnych kodach). Tylko ja mam kompletne pokrętła. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi