basstek1 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Megane 3. 2010r. Mam nietypowy problem z czujnikami parkowania. Zero reakcji na przeszkody. Sprawdziłem pyclip. Zauważyłem że napięcie na czujnikach pokazuje 2V. To za mało. Co może być powodem? Moduł jest sprawny. Sprawdziłem na innym. Czego szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 U mnie też właśnie z dnia na dzień przestały działać czujniki, dopiero będę będę starał to zdiagnozować. Jakbyś coś się dowiedział to daj znać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basstek1 Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2021 Problem znaleziony. Padł czujnik. Co ciekawe wymieniony 2tyg temu na nowy, ale zamiennik... Powodował spadek napięcia... Po wymianie na inny jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1807 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Kolego, jaki czujnik, gdzie go szukać? Mam wydaje się taki sam objaw. Kurde, pewnie chodzi o czujnik pakowania Xd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 qrna, ciekawe, bo ja nie mam czujnika pakowania a może by się przydał jak przeładuje się bagażnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi