renpol Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Mam motor 2.0 TCe. Wydaje buczenie, które mnie irytuje. Takie jak tu: W trakcie jazdy wydaje sie jakby mocno huczał wiatr. Znalazłem info, że ten typ tak ma... Faktycznie tak jest? Mechanik mówił cos o mechanizmie roznicowym, ale to nie to. Skrzynia sprawdzona i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nfnp Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Brzmi jak zużyte koło pasowe wału korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 W dniu 11.08.2021 o 17:23, renpol napisał: Mam motor 2.0 TCe. Wydaje buczenie, które mnie irytuje. 1/ Kiedy wymieniany rozrząd? - sprawdź poprawność ustawienia, - przy wymianie rozrządu - korzystnie jest wymienić koło pasowe wału, 2/ Nie idzie zlokalizować źródła buczenia? 3/ 175.000 km - to najwyższy czas na kontrolę ; - elastycznego koła pasowego wału korbowego, - tylko oryginał, bo zamienniki szybko padają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi