Faustus Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Mam drugi komplet felg aluminiowych 17" jak na fotce i zamierzam założyć na nie opony zimowe (Kleber Krisalp HP3 SUV 215/60 R17 100 V XL). Nie mam jednak czujników. Znalazłem informację, że do Kadjara są dedykowane czujniki o nr. 407004CB0B. Cena w kraju waha się od 80 do 140 zł za szt. Natomiast na AliExpress można je kupić za np. 31 zł/szt. Czy to warte zachodu? Ktoś kupował na tym portalu i ma jakieś pozytywne doświadczenia? Liczę na pomoc w podjęciu decyzji zakupu... Czy nie kupię kota w worku, tzn. podróbki? Na portalu wygląda to na oryginał, ale może to podpucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Są lepsze opony niż Kleber np dunlop. ET tych felg jest takie same jak oryginalnych? Te z ali wydają się być takie same jak "oryginalne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 28 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Felgi mają takie same parametry jak oryginalne. Co do wyższości Dunlopów czy innych "premium" to bym polemizował. Cena też nie jest bez znaczenia. Kupić kpl. wzmacnianych opon (francuskie Klebery to grupa Michelin) z indeksem XL 100 V z 2021 r. z przyzwoitymi parametrami (C, B, A 69 dB) za 1860 zł (oponeo) a golasów "premium" za 2300 (minimum) ma chyba niebagatelne znaczenie (pomijam okazje cenowe z lat 2017-2020 czy ogólnie podejrzanie tanie opony "premium"). Poza tym wydaje mi się, że owe "premium" w niektórych przypadkach są mocno przereklamowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 (edytowane) Poszukaj czujników na portalach aukcyjnych - ja kupiłem komplet (używanych) za 100pln z przesyłką. Edytowane 28 Września 2021 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Miałem kiedyś Kleber: nigdy więcej. Czujnik możesz kupić na ali - potwierdził mi brat bo kupił je do Koleoesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 28 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 OK. Każdy ma jakieś preferencje, doświadczenia, które rzutują na późniejsze wybory. Kiedyś miałem letnie Klebery, bodajże Dynaxery HP2 i jeśli dobrze pamiętam, to nie sprawiały mi żadnych kłopotów, ale to był Scenic I ph II 1.9 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi