Jarczek Opublikowano 30 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Cześć, Jakiś czas temu kupiłem megane 3 pH 2, nie sprawdziłem działania spryskiwaczy i jak była potrzeba użyć to nie chciały pryskać (chodzą same wycieraczki) . Płyn dolalem, przepchałem dysze, sprawdziłem rurki elastyczne i nadal nic. Nie było nawet słychać pompki, wiec poczytałem o problemie, poszedłem o krok dalej i wymieniłem pompkę spryskiwaczy na nową, nadal nic. Wygląda na to że pompka nie dostaje sygnału. Bezpieczniki też sprawdziłem i wygląda na to że są nie poprzepalane. Nie wiedziałem który to dokładnie, więc sprawdziłem wszystkie poniżej 15A. Czy ktoś może miał podobny problem i ma jakieś rady/sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 30 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Sprawdź napięcie na pompce. Następnie sprawdź wiązkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarczek Opublikowano 30 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 A czy mógłbyś bardziej szczegółowo opisać jak i gdzie mogę wykonać zasugerowane czynności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Najprościej jest wypiąć wtyczkę z pompki i podpiąć żarówkę 12v Gdy sprawdzałeś bezpieczniki, to sprawdzałeś przepływ napięcia czy tylko wzrokowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Bezpiecznik od pompki spryskiwacza to ten w kabinie zaznaczony na czerwono. Sprawdzałeś czy po dłuższym naciskaniu na dźwignię spryskiwacza załączają się wycieraczki przednie. Załączenie wycieraczki świadczy o prawidłowym działaniu dźwigni spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarczek Opublikowano 1 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Tak, więc sprawdzałem bezpieczniki tylko wzrokowo, dziś jestem zaopatrzony w miernik i będę nim sprawdzał. Wymontuje również pompkę i sprawdzę z żarówka na kostce. Jeśli chodzi o dźwignie to jak ciągnę do siebie, to praktycznie od razu załączają się wycieraczki i trą na sucho. Bezpiecznik jest ok. Nie ma napięcia na kostce przy pompce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Sprawdzałeś czy po dłuższym naciskaniu na dźwignię spryskiwacza załączają się wycieraczki przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarczek Opublikowano 2 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Załączają się w pierwszej sekundzie jak zaczynam ciągnąć za dźwignie. Przód tył to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Szkoda, że wcześniej nie pisałem ale przy sprawdzaniu napięcia w kostce najlepiej mierzyć napięcie między jednym z pinów a masą samochodu a następnie drugim pinem i powtórnie masą pojazdu zmieniając przy tym działanie dźwigni wycieraczek raz na przód raz na tył. Bo wystarczy, że jeden z przewodów będzie miał przerwę i żadnego napięcia nie pokaże. W kostce pompki w przewodach raz jest plus raz minus w zależności w którą stronę manetką poruszymy. Według mnie jest przerwa między złączem kabiny a pompką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi