Derek1 Opublikowano 19 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 W kwietniu tego roku założyłem Androida 9.7 cala Sinosmart Jeśli ktoś jest zainteresowany udziele pomocy jak to zrobić . Naprawdę warto . Mam dostęp do Sklepu Play z programami . Android ma gniazdo na kartę z dostepem do internetu . Radio , video , kamera cofania , klimatyzacja automatyczna a byla manualna itd. Zainteresowanych odsyłam do strony ; https://pl.aliexpress.com/item/33062806991.html?spm=a2g17.12010615.8148356.1.7c1721bfTuy75x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souldyer Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Prosiłbym o jakis kontakt do ciebie, mam kilka pytań. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maildoremika Opublikowano 31 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 Super , ja natomiast mam problem , nie wykrywa wstecznego a czujniki parkowania nie przekazują sygnału do radia , info o otwartych drzwiach jest. Czy musiałeś coś zmieniać w sterowniku żeby radio widziało info z czujników ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Cześć Czujników cfania nie ma w samochodzie , w tym temacie nie moge pomóc . Co do wstecznego miałem tez problem bo okazalo sie że kabel miał inne oznaczenie niz podaje instrukcja . Chińczyk napisał "Musisz przeciąć kabel 3PIN, od strony kabla zasilającego, łączysz się z przewodem wyzwalającym kamery cofania, wtedy powinno zadziałać". Ja naciąłem kabel i na krótko połaczyłem pózniej w panelu ustawiłem obraz i dopiero połaczyłen na sałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Czy w megane 4 jest ta sama nagrzewnica w wersji z automatyczną klimą i ręczną ? Ciekawi mnie ten wątek sterowania klimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 W I-szym posie zamieściłem zdjecie orginalnego panelu i tam mialem klime manualną . Obecnie mam tak że nastawiam temeraturę w zakresie 19-24 stopni i reguluję siłę nadmuchu . Zobacz zdjecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 w automacie siła nadmuchu jest również kontrolowana przez komputer - zmiana tego parametru dezaktywuje tryb AUTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maildoremika Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Okazuje się że z nie wiadomo jakiego powodu rocznik Megane 2016 nie współpracuje w pełni z Can i radiem dostarczonym przez Myfrienda podobno z 2017 nie ma problemu Działa; info o otwartych drzwiach , można sterować klimą automatyczna , na widgecie widać prędkość , Nie działa : brak komunikacji can - bieg wsteczny co skutkuje brakiem włączenia kamery cofania Ultrasonic Park Assist - brak dźwięku jakiegokolwiek i nie wyświetla się w radiu (brak dźwięku chyba najbardziej mnie wkurza) Brak info o temp. zewn. Zastanawiam się jaka różnica jest miedzy 2016 a 2017, próbowałem włączyć dźwięk park assist aby wydobywał się z licznika ale ddt4all nie znalazłem przekonującej mnie zakladki Może ktoś ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić ,nie mówię tu konfiguracji CanBox bo to już przestudiowane (co prawda do wyboru tylko Koleos) może jakaś konfiguracja w którymś ze sterowników programem ddt4all ? Cytat Chińczyk napisał "Musisz przeciąć kabel 3PIN, od strony kabla zasilającego, łączysz się z przewodem.. Derek1 Możesz mi to opisać bardziej szczegółowo ? Edytowane 6 Stycznia 2022 przez maildoremika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Odnośnie kamery ; - tak jak wcześniej pisałem też na początku stosując się do instrukcji miałem problem z działaniem kamery Zdjęcie nr.1 - na zadane pytanie producent przesłał mi Zdjęcie nr. 2 i zadziałało . Podłączyłem do kabla z oznaczeniem PIN 3 Co do poprzedniego postu . Ja mam Megane z 2018 roku . Przed zakupem zastosowałem się do informacji zawartej na stronie aukcji i napisałem zapytanie jaki panel pasuje do mojej Meganki , przesłałem zdjęcie panelu i podałem dane samochodu . Zaskoczyła mnie tylko informacja że mam kupić tańszą wersję a nie tą droższą . Tak też i zrobiłem . U mnie nie miałem takich problemów jakie TY opisujesz . Napisz do producenta , odpisują na bieżąco . Powinni pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maildoremika Opublikowano 8 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Poważnie przeprowadziłeś przewód z tylnej lampy cofania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 8 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2022 Zakladałem w trzech samochodach u Siebie i u córek . W każdym samochodzie z godnie z załączoną istrukcja jeden przewód trzeba polaczyć z przewodem połaczonym z lampa cofania i drugi przewod ( 6 metrów ) łaczy sie z panelem lub lusterkiem wstecznym zależy od opcji . Zobacz film ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Tylko oglądajcie ten filmik bez dźwięku ? bo co ten człowiek wygaduje tylko was zakręci ? Koniec końców dobrze podłączył ale co przy tym nakłamał to jego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
looko Opublikowano 27 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Też przymierzam się do wymiany radia na Sinosmart. Pytanie czysto techniczne do Darka. Którędy poprowadziłeś kabel z radia do kamerki przez całą długość samochodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derek1 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2022 Tak . W bagażniku podłączyłem kabel pod masę drugi przewód do światła cofania i odginałem zaślepki plastikowe na progach aż do pulpitu . Przewód jest wystarczająco długi że wystarczy . Druga opcja jest że można zastosować opcję Bluetooth ( do kupienia na Allegro ) , Ja z tej opcji zrezygnowałem że względu na to chciałem uniknąć zakłóceń które mogą się pojawiać w różnych sytuacjach w różnych miejscach .Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz Dla niezdecydowanych: poniżej załączyłem link do artykuł na podstawie którego Mój wybór padł na zakup Sinosmarta https://francuskie.pl/radio-2-din-z-androidem-do-samochodu-opinie-po-pol-roku-uzytkowania-sinosmart/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi