Drozduuxd Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Jaka powinna być grubość minimalna tarczy hamulcowej tylnej w Megane IV kombi, 1.5dci EDC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Temat szeroki jak Wisła. Ja mam tarcze bez łożyska czyli piasto zostaje na aucie po demontażu tarczy. W zdecydowanej większości były tarcze zintegrowane z piastą i łożyskiem czyli takie jak od MIII. Grubość jednych i drugich znajdziesz w katalogach sklepów internetowych a zwłaszcza ICE. Które masz: wystarczy zdjąć dekielek w feldze. Jeżeli jest pod nim kolejny dekiel przykrywający nakrętki piasty lub nie będzie tam nic lub poprostu zdjąć koło. Moje chyba mają min 7 mm. Pewnie te drugie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozduuxd Opublikowano 9 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 @szwagier24a czyli jak mam rozpoznać czy jest zintegrowana czy nie ? Bo nie rozumiem troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Dopuszczalna grubość tarczy zazwyczaj jest wytłoczona na tarczy. By odczytać niestety trzeba zdjąć koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 powinno być widać po przejechaniu palcem też czuć jaki jest rant. Wymiana tarcz z tyłu jest niestety bardzo kosztowna jeśli jest zintegrowana. W ASO tarcze tyło + klocki prawie 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi