baranek94 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Witam, w mojej megance 3 1.6 benzyna 101km , 2010r nie działa tempomat. Auto fabrycznie nie posiadało tempomatu, więc kupiłem kierownicę z przyciskami i przycisk tempomatu ten montowany w tunelu po środku, licznik jest też z funkcją tempomatu/ogranicznika kupiony i zamontowany, ale bez tej całej kolorowej obramówki w okół. Potem udałem się do mechanika z CLIPem i spróbował to aktywować, po czym działa tylko ogranicznik (widać normalnie po prawej stronie licznika komunikat "Ogranicznik" ), a gdy wciskam przycisk od tempomatu nie dzieje się nic dosłownie. Próbował i próbował, ale nic z tego nie wyszło, byłem u jeszcze jednego i również nic nie zdziałał. I na tym sprawa ugrzęzła, bo to było jakieś 2-3 lata temu, ale teraz muszę pokonywać trochę dłuższe trasy i chciałbym jednak ten tempomat posiadać działający. jak ktoś miał z tym jakieś przeboje to proszę o wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 W liczniku musi być aktywowany zarówno regulator RV jak i ogranicznik LV. Gdy to jest prawidłowo aktywowane to przy przełączaniu powinien raz wyskoczyć napis Ogranicznik a w drugim położeniu przełącznika Regulator. Licznik ma trzy opcje LV - RV/LV - RV/LV/ACC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek94 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Ogranicznik działa jak mówisz, ale regulatora już nie ma i kojarzy mi się, że te kilka lat temu był problem z jego aktywowaniem, że po chwili zmieniał się spowrotem na nieaktywowany i tak po każdym kliknięciu w programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi