xdawgx Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Witam, zbieram się do wymiany głośników w samochodzie bo na to już przychodzi powoli czas, i się zastanawiam które by pasowały czy też były najlepsze. Podsyłam link do jednego zestawu. https://archiwum.allegro.pl/oferta/jbl-stage2-604c-glosniki-renault-megane-koleon-dys-i9812601386.html Z góry dzięki za pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Żeby to grało porządnie to musisz wydać na przód 2+2 około 500zł. Zamiast wydawać bezsensownie pieniądze na głośniki do tyłu lepiej wstaw budżetową skrzynkę że wzmacniaczem do bagażnika. Jak nie oczekujesz filharmonii w samochodzie to zacznij od bagażnika. Jak skrzynka przejmie bas to przód też zacznie dużo lepiej grać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Akustyka poprawia się po wygłuszeniu drzwi i wklejeniu maty bitumicznej z aluminium za głośnikiem. Tak jak sugeruje kol. @CzechuXX wrzucenie głośnika basowego ze wzmacniaczem do bagażnika zdecydowanie rozwiązuje brak basu - zrobiłem tak w MII kombi. Ja u siebie zastosowałem jeszcze jeden myk: delikatnie zwiększyłem głośność tylnych głośników (zwłaszcza, że wykleiłem za nimi maty). Kiedyś miałem ten problem w MII - brak basu, to radio oryginalne nie grało. Wyklejenie drzwi spowodowało jakby końcówka mocy fabrycznego radia dostała dodatkową moc. Ale zastosowanie niefabrycznego radia (Kenwood - mają w RMS powyżej 20 W) dopiero potrafiło rozhuśtać te fabryczne membrany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi