Prezes Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 W dniu 25.02.2022 o 16:26, feniix121 napisał: Kupiłem na allegro używkę I już teraz jest OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 jljeszcze nie założył. W tym tygodniu. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.p1 Opublikowano 28 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2022 Ok, to czekamy na finalną informację. Swoją drogą - wie ktoś może w jaki sposób samemu sprawdzić czy ten moduł jest sprawny? Pyclip pokazuje napięcie "kalkulatora" 12V (domyślam się, że o moduł chodzi), a na czujnikach tylko 1V. Nie reagują na przeszkody. W moim przypadku czujniki przestały działać, jak siostra na krawężnik najechała (nie z prędkością parkingową, tylko miejską ?♂️). Nie jestem pewny czy któryś czujnik mógł się popsuć czy poluzować z tego powodu - sprawdziłem wtyki i niby jest okej. Być może to akurat taki zbieg okoliczności i moduł się wysypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 4 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Wymiana modułu parkowania nic nie dała . Czujniki dalej nie działaja. Komputer pokazuje że czujki, wiązki są sprawne. Moduł ten mój był jednak sprawny, ale nie ma pojęcia dlaczego nie dostaje sygnału od czujek o przeszkodzie, więc się poddał. Oddał mi auto i powiedział że się poddaje. Na tyle był uczciwy że nie wziął ani złotówki. A ja zostałem nadal z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Może kupiony moduł był sprawny tylko źle skonfigurowany, np. musi być w nim zaznaczony typ skrzyni -manual-automat. Wiesz jakiego pojazdu był wymontowany? W menu licznika masz możliwość zwiększania/zmiejszania głośności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 4 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 w menu jest głośność na ful . Moduł kupiony elektryk skonfigurował w moim aucie moduł taż ponownie skonfigurował i czujniki dalej nie działają. Powiedział że czujniki nie dają sygnału do modułu. Czujki sprawdził i wszystkie ok. Jak wypiął jedną czujkę to moduł i komputer nie widzą przerwy w obwodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Może coś z wtyczką łączącą moduł z czujnikami. Na rysunku oznaczona numerem R 317. Opis pinów, zasilanie i masę wszystkie cztery mają wspólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biger Opublikowano 23 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 21:36, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa zobacz w sklepie incar.pl mają spory wybór części. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 28 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2022 Dzisiaj byłem w salonie i stwierdzili uszkodzenie modułu parkowania. Moduł powinien miec napiecie 5v a u mnie ma 1v. Powiedzieli że nowy to koszt ok 1000zł a używek nie ma sprawdzałem, zamienników też. Numer mojego modułu to 259902114R/ --A. Może ktoś się oriętuje czy to się naprawia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 np. https://allegro.pl/listing?string=259902114R Megane III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 29 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 21:12, feniix121 napisał: w menu jest głośność na ful . Moduł kupiony elektryk skonfigurował w moim aucie moduł taż ponownie skonfigurował i czujniki dalej nie działają. 16 godzin temu, feniix121 napisał: Dzisiaj byłem w salonie i stwierdzili uszkodzenie modułu parkowania. Czyli poprzedni który kupiłeś był uszkodzony? Z ciekawości, ile ASO wzięło za diagnozę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feniix121 Opublikowano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2022 ten kupiony - używka też jest prawdopodobnie uszkodzony. Będą go jeszcze sprawdzać ale raczej czeka mnie kupno następnego. W salonie za diagnozę komputerową skasowali mnie na 250. I jeszcze jedno- poprzedni mechanik który próbował mi to naprawić przyznał się, że nie sprawdzał jakie moduły mają napięcie. Po prostu założył i stwierdził,że nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo25osw Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) To trzymam kciuki. Informuj jak Ci się uda. Update: Zrobiło się ciepło, więc zabrałem się za wspomniane wyżej gniazdo 13 pin od haka holowniczego. Dla przypomnienia: po wrzuceniu wstecznego miałem tylko pojedynczy sygnał o działaniu czujników, w PyClip nie było błędów i poszczególne czujniki normalnie reagowały wskazując odległość od przeszkody oraz na koniec co najważniejsze - komputer widział podłączoną przyczepkę mimo, że tak nie było. Moje przypuszczenia co do gniazda się sprawdziły i czujniki parkowania ożyły Edytowane 29 Czerwca 2022 przez przemo25osw update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi