ktos1234 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Witam Mam taki problem wczoraj zrobiłem 50km i na zegarach pokazywała się tylko jedna kreska, druga nie chce wskoczyć co może być przyczyna ? Jeśli byłby to termostat to podobno do wymiany trzeba cały przód ściągać wymieniał już ktoś termostat jak z cena za robotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Mam u siebie to samo w jednej megance. Wymieniłem oba termostaty i dalej to samo. Komputer w megance jest bardzo czuły, jak sprawdzałem temperaturę to ona jest w okolicach 88, a dwie kreski pojawiają się przy 89 (z tego co pamiętam, bo weryfikowałem to ze 2 lata temu). Czyli generalnie nie ma się czym przejmować, trzeba nauczyć się z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktos1234 Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 20 godzin temu, niebianskaskurwoala napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa A ile płaciłeś za wymianę termostatu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Zgadza się, cały przód trzeba odchylić a tak naprawdę zdemontować. Po znajomości mechanik zrobił mi to za 100 przy mojej pomocy. Roboty na 3-4h Uważać trzeba co sie zamawia, bo większość sklepów sprzedaje termostat małego obiegu, właściwy termostat oryginał to koszt ok 100pln, nie trzeba calego modułu za 300 kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek28 Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Gdzie są te termostaty ? Moja w taką pogodę ledwo jeden kwadrat zapala. Trzeba ściągać zderzak i chłodnice ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Chłodnice możesz odchylić, ale zderzak do zrzucenia, a pas przedni do rozkrecenia. Mnóstwo roboty, te silniki ogolnie słabo sie nagrzewają jak to diesle. Sprawdz grzałki nurkowe pod lampa (masz tam swiece żarowe, może one się przepaliły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 W dniu 19.11.2023 o 22:02, cinek28 napisał: Moja w taką pogodę ledwo jeden kwadrat zapala. Podepnij interfejs i sprawdź temperaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi