Dziambel Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Cześć. Ktoś może ma pomysł z czego wzięły się te rysy na tarczy? Cały układ hamulcowy jest nowy, nowe tarcze TRW, klocki TRW, zregenerowane zaciski, płyn, wszystko wymienione miesiąc temu i przejechane 1 tysiąc kilometrów. Ta górna rysa jest dosyć wyczuwalna przy dotyku, z drugiej strony jest ok. Najwcześniej będę mógł to rozebrać w sobotę, dlatego pytam co mogło się tam wydarzyć, czy to olać i sie nie przejmować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Nie jeździć po kałużach, drogach szutrowych. Mi się tak stało w lutym, nawet rozebrałem zacisk, myślałem, że w klocka wbiły się kamyczki, ale one już dawno zrobiły sobie ujście i wyżłobiły sobie kanały i już nich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Najlepiej jak z niego zrobi poduszkowca, skoro ma nie jeździć po kałużach @Dziambel być może coś wpadło jednak proponuję, abyś przeczytaj sobie od tego postu https://megane.com.pl/topic/84773-tarcze-hamulcowe-tył/page/5/#comment-609292 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Przeleciałem temat i widzę, że z klockami TRW były problemy, no nic, rozbiorę w sobotę i zobaczę ewentualnie kupie boscha i zamienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 A po co chcesz zmieniać. Przecież takie ryski na nowych hamulcach nie mają żadnego znaczenia. juz nie komentuję posta kolegi który radzi żeby nie jeździć po kałużach i piasku ;)… bo to pewnie miał być żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Jak dla mnie ewidentnie wina klocków. Ja bym zmienił na jakieś dobre - inne niż TRW, i ewentualnie jak rysa razi w oczy, na delikatny szlif, ale myślę że nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Z czystej ciekawości rozbiorę i zobaczę co i jak, na razie zostawię te klocki i się zobaczy, jak dalej będą rysować tak grubo to pójdą na złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi