Neverforest Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam od 2 tygodni Jestem w posiadaniu Megane II. Wczoraj podnosząc materiał w bagażniku ujrzałem coś co mnie zaniepokoiło. Skąd wilgoc w tamtym miejscu? Jak temu zapobiec? Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez Neverforest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Do sprawdzenia okolice lamp tylnych czy nie wchodzi nimi woda do wnętrza. Kolejne to sprawdzić osadzenie uszczelki wokół otworu tylnej maski. A po za tym trzeba osuszyć bagażnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Na mój gust jest to różnica temperatury gazu z otoczeniem i dlatego skraplanie na butli. Jakby miał przecieki to woda musiałaby być pod butlą, a nie kropelki na butli. Odkręć pokrywę albo poluzuj i coś podłuż, aby był przewiew, bo pod pokrywą masz zapewne otwór na zewnątrz. Przewiew może pomóc. Oczywiście nie zaszkodzi sprawdzić, o czym wspomniał kolega wyżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neverforest Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 W dniu 18.04.2022 o 22:09, elf napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Tak pod pokrywa okazuje się że jest otwór na zewnątrz - obstawiam że to wina różnicy temperatur bo jest tak tylko w tym jednym miejscu. Z tym przewiewem zrobić coś żeby był on na stałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Najpierw uchyl i sprawdź przez jakiś czas czy to pomoże. Proponuję coś położyć na butlę (tylko niemetalowe), aby wykładzina nie dotykała butli. Efek kropli na butli to min styk z wykładziną a być może w tym miejscu było coś cięższego w bagażniku. Kombinuj Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez elf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neverforest Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 W sumie w bagażniku mam koło zapasowe w pokrowcu może ono dociska w każdym razie dzięki :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Pokrywa ma być szczelnie zamknięta. To niebezpiecznie ją otwierać, bo gdyby zaczął się wydobywać gaz z połączeń to zacznie się zbierać we wnęce bagażnika i .... Myślę, że jedno czy dwa wiaderka wody wylane na tylna maskę i wokół otworu maski rozwiąże zagadkę wilgoci w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi