Mario1987 Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Witajcie. Po wizycie u lakiernika oraz myjni zniknęła mi zaślepka tylnej klamki. Wczoraj zabrałem się za jej montaż i przerosło mnie zabezpieczenie. Czy ktoś może nakierować mnie w jaki sposób powinienem nim obracać? W tej chwili jest ono w pozycji zabezpieczonej i nie mogę go w zad n sposób cofnąć. Czy jest tam jakieś zabezpieczenie albo coś? Oczywiście wchodzę od strony otworu pod uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 (edytowane) pokaż na zdjęciu Edytowane 9 Maja 2022 przez conqest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1987 Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 Tu widać że zabezpieczenie jest w pozycji "zamkniętej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 (edytowane) z boku drzwi masz taka zaslepke gumowa , wyciągnij ją i tam w srodku bedzie śruba na klucz torx odkreć ją , nie martw sie cała nie wyjdzie bedzie jedynie przestawkiwała i tak w koło macieja. Jak odkrecisz trochę, to wsadz wspomniana zaślepkę i przykreć srubą torx z boku drzwi jak wszystko cacy , to gumowa zaslepkę wsadz ponownie z boku drzwi. NR 23 na grafice Edytowane 11 Maja 2022 przez Refild Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1987 Opublikowano 12 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 W tylnych drzwiach też jest torx? Przez dziurę go nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Nie żaden torx, tylko tam jest taka zapadka która trzeba pociągnąć. Robiłem to zarówno w scenicu 2 jak i w megane 3. Mam do tego wygięty odpowiednio drut. Najlepiej stalowy, bardzo twardy. i nim pociągam te zapadkę. Jak to zrobisz to włoż te zaślepkę i zapadkę wciśnij np śrubokrętem i to wszystko. Jak zrobisz odpowiedni drut to jest to minuta roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 (edytowane) https://youtu.be/H5pYN4dR3D0 Edytowane 16 Maja 2022 przez elf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 dokładnie o tym mówiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1987 Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki. Nie mogłem znaleźć tego filmu. W weekend robię drut. Próbowałem już śrubokrętami ale nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conqest Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Śrubokrętem tego nie zrobisz. Musi być drut zagięty (taki haczyk). Śrubokrętem możesz tylko to wcisnąć jak już wszystko złożysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi