g18 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Cześć Mam pytanko, odnośnie wymiany rozrządu w Megane 3, silnik K4M 848 1.6 100KM. Jaki jest okres pomiędzy wymianami ? Interesuje mnie ten kilometrowy. Poprzedni rozrząd był wymieniany u mechanika na oryginalnych częściach czyli pasek rozrządu, rolki, pompa, pasek alternatora. KZFR - nie ma w ogóle. Kiedy wymianiać kolejny ? Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kapsun Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Mam ten sam silnik, i tez robiłem rozrzad, planuje po 60 tyś, ale jeżeli ktoś ma lepszą wiedzę niech się wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 5 lat/110 tyś km- co nastąpi wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g18 Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Wczoraj napisałem jeszcze do Renault, na podstawie nr VIN otrzymałem odpowiedź: 120 tyś lub 6 lat. Po tej odpowiedzi, osobiście planuję wymienić koło 100 tyś. Edytowane 19 Maja 2022 przez g18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi