lucjan66 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Witam . Mam pytanko do znawców tematu. otóż jako że padł mi silnik ( wiadomo pasek) muszę go zmienić moje pytanko czy mogę założyć bez przeróbek zamist K4J714 silni o oznaczeniu K4J 730 . Na początku pomyślałem aby założyć jednostkę 1,6 ale za dużo kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 2 godziny temu, lucjan66 napisał: padł mi silnik ( wiadomo pasek) muszę go zmienić , czy mogę założyć bez przeróbek zamist K4J714 silni o oznaczeniu K4J 730 . Silniki te są takie same; - różnice polegają raczej na jego osprzęcie i różnicach w szczegółach, Kupując silnik używany; - nie wiesz w jakim on jest stanie, - silniki te odpowiednio serwisowane wytrzymują > 500 kkm przebiegu, - warto sporządzić kosztorys naprawy silnika, bo wiesz co masz; - koszty naprawy będą podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 7 godzin temu, lucjan66 napisał: czy mogę założyć bez przeróbek zamist K4J714 silni o oznaczeniu K4J 730 Dobrze się przyjrzyj tym silnikom bo k4j był montowany w megane I a k4j 730 był w megane II, bloki może są takie same ale sterowniki silnika już całkiem inne więc chyba cały osprzęt do przerzucenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi