malyna999 Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Witam, Panowie mam w obu wahaczach do wymiany tuleje (po 2 sztuki z każdej strony). Chciałem je wymienić a jak bedzię potrzeba wymienię sobie sworzeń wahacza. Ku mojemu zdziwieniu sworzeń jest nitowany. Czy w takim wypadku lepiej wymienić cały kompletny wahacz czy lepiej tuleje (tańsz opcja) a później poradzę sobie z tym sworzniem. Myślicie że jak tuleje pozrywane to sworzeń może być dobry i jeszcze polata trochę? Dodatkowo co w takiej sytuacji jak sworzeń jest nitowany, łatwo się to ogarnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Są dwie szkoły, poł Polski wymieni cały wahacz drugie pół tylko tuleje i sworzeń. A ja se raz wymieniam tak a raz tak Robocizna jest dziś droga i musi to robić ogarnięty manualnie mechanik. Nity możesz oczywiście ściąć, bo w nowym sworzniu będziesz miał śruby. Chyba nie będziesz niedojadał jak kupisz markowy w takiej cenie: https://allegro.pl/oferta/wahacz-42661-01-lemforder-12386771088 i samodzielnie wymienisz Drugi ma nr 42662 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna999 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Wahacze do mojego auta zaczynają się od ok 250 zł . Więc za 2 to już mamy ok 500 a tuleje łącznie 150zl. Jest różnica ? Jest? więc może lepsza opcją kupić tuleje zaprasowac a później ewentualnie tylko sworzeń. Pytanie tylko czy nie będzie problemu z tymi nitami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 23 minuty temu, malyna999 napisał: Pytanie tylko czy nie będzie problemu z tymi nitami To chyba najmniejszy problem, szlifierką kątową zeszlifowujesz łeb nita i wybijasz go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna999 Opublikowano 21 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Nie napisałeś, że chodzi o FERRARI w linku podałem Ci wahacz do MEGANE III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malyna999 Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Po co ta zgryźliwość. Wysłałeś mi link może i do meganki ale na pewno nie mojej. U mnie wahacz siedzi taki https://allegro.pl/oferta/wahacz-zawieszenia-kola-swag-60-93-7067-12366805107 Wydaje mi się że różnica w wyglądzie znaczącą. Chyba że dla ciebie bez różnicy. Wahacz to wahacz? Zresztą mało ważne tuleje wymienione? Dzięki i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi