Dederon Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Witajcie, jestem świeży na forum i jjuż proszę o pomoc. Szukam nowego pojazdu za moje wysłużone Stilo i trafiłem na takie ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-renault-megane-1-5-dci-grandtour-bogate-wyposazenie-ID6ENUME.html Jako że pojazd jest 400 km ode mnie to bardzo prosze o pomoc w ocenie / ew. oglądnięcie auta przez osobę mieszkająca w okolicy ogłoszenia. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Osobiście odrzuciłbym ten egzemplarz. Z pewnością da się wyszukać lepsze oferty. Jeżeli to ma być 1.5dCi to patrz na wersje 110KM np.: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-gwarancja-przebiegu-navi-klimatronik-alufelgi-2-komplety-kol-ID6EHDdc.html https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-2013r-1-5dci-6biegow-bezwypadkowy-ID6EM23Y.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Godzinę temu, Dederon napisał: Jako że pojazd jest 400 km ode mnie to bardzo prosze o pomoc w ocenie - / ew. oglądnięcie auta przez osobę mieszkająca w okolicy ogłoszenia. Niezbyt dobry pomysł; - należy auta szukać blisko domu, - oraz takiej marki jaki serwis jest blisko, Auto megan III/ 2009 r/ 217kkm/ 85 KM; - brak informacji czy bez wypadkowy, bez kolizyjny, - prawdopodobnie ma awaryjny system wtryskowy Delphi - należy to potwierdzić; - konieczna wymiana pompy wtryskowej na nową przy takim przebiegu, - szukać z systemem Siemens, Zaletą tego silnika jest; - brak filtra cząstek stałych, - brak dwu-masowego koła zamachowego, - turbina bez zmiennej geometrii łopatek , - bardzo dobry pojazd do jazdy po mieście, Poczytaj; Opiłki metalu w paliwie w silniku 1,5 dci do roku 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobli73 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 15 minut temu, Andrzej-2010 napisał: - należy auta szukać blisko domu, - oraz takiej marki jaki serwis jest blisko, Co to za teorie?! Kto 13 letni samochod serwisuje w aso? Poza tym aso renault chyba wszedzie znajdziesz w odleglosci max 50km 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 25 minut temu, wobli73 napisał: Kto 13 letni samochod serwisuje w aso? Kolego, czytaj ze zrozumieniem; - nigdzie nie napisałem o aso, - a o kumatych mechaników od reno - nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobli73 Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Czym innym jest serwis danej marki jak nie aso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dederon Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Dzięki za odzew. Tak, szukam też blisko domu. Ten egzemplarz spodobał mi się z racji silnika. Dowiedziałem się że pierwsza rej była 2014, nie wiadomo dlaczego tak późno. Dużo ma porobione. W innym miałbym może do wymiany w/w pompę plus te rzeczy które tu są zrobione: zawieszenie przod, tarcze przód, magiel. Wiem że klima słabo działa. Acha, i mam kumatego mechanika pod domem. No i cena fajna za takie autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 22 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Mam nadzieję, że przeczytałeś co napisał kolega Andrzej o systemie wtryskowym? A to na 99% jest wadliwy system DELPHI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dederon Opublikowano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Ok, przeczytałem. Dzięki, będę szukał czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi