rashyy Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Witam , mam do wymiany gałkę zmiany biegów i chciałem dopytać czy zamiast takiej kulki jaka jest oryginalnie (mała, 6 biegów) mogę założyć taką jak w załączniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Nie wiem czy taka możesz założyć ale wiem jedno. Zamienniki na allegro i aliexpress wchodzą na wcisk a nie zatrzaskują się jak oryginał. Skutek jest taki że w upały potrafi spaść. Sprawdzone na dwóch egzemplarzach. Ale za to różnica w cenie pomiędzy zamiennikiem a oryginałem jest kolosalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ta gałka przypomina oryginalną. Jest zrobiona z innego tworzywa. Ten srebrny środek to metaloplastyka a nie metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Ma ktoś pomysł na czym wkleić gałkę? Niestety tak jak pisałem. Zamiennik potrafi spadać gdy jest ciepło. Oczywiście chciałbym to wkleić tak aby się kiedyś dało ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 18 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 W dniu 18.10.2022 o 10:02, halas2 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Też miałem taki problem z zamiennikiem i owinąłem trzpień taśma teflonowa tak żeby zwiększyć jego grubość, po czym wsadziłem gałkę i jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Próbowałem na sylikonie i taśmie izolacyjnej ale była nędza. spróbuje na teflonowej. I to była odpowiedź jakiej oczekiwałem. Gałka nie spada. Ale jak jest mróz to na nieoryginalnej gałce blokuje się pierścień od wstecznego. A dokładniej to sam nie wraca można się zdziwić że jest wsteczny zamiast 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi