5021 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Witam Rozwijając zdanie z tematu, może ktoś z was rozwiązał podobny problem? Zimny silnik z truden odpala, rozkręca się nierówno i dopiero kiedy "pomogę" pedałem gazu. Z rury wydobywa się jasny dym, okraszony smrodkiem spalin. Po chwili auto zachowuje się już normalnie. Miesiąc temu było jeszcze normalnie, chociaż przy słabym akumulatorze silnik czasami w podobny sposób słabo kręcił (ale nie było wtedy efektu smogowego z rury). Auto jeżdżone bardzo sporadycznie, 200km na kwartał. Z góry dzięki za ewentualne sugestie. Nagrałem film: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 4 godziny temu, 5021 napisał: Zimny silnik z truden odpala, rozkręca się nierówno i dopiero kiedy "pomogę" pedałem gazu. Z rury wydobywa się jasny dym, okraszony smrodkiem spalin. Po chwili auto zachowuje się już normalnie. Do kontroli napięcia sond lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 8 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Myślę, że do zbadania kompresja. Odgłos odpalania jakby był zawieszony popychacz hydrauliczny na którymś zaworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi