Jastrzab-88 Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 (edytowane) Cześć! 4 lata temu kupiłem M3 i była do wymiany chłodnica klimatyzacji, ponieważ była nieszczelność. Wymieniłem od razu chłodnice i zrobiłem pełny serwis. Po wymianie chłodnicy zaczęły marznąć rurki klimatyzacji i przestawało lecieć w ogóle powietrze przez kratki. Po wielu perturbacjach, płukaniu układu, kolejnej wymianie chłodnicy i grubszej rurki klimatyzacji, ponieważ też była nieszczelna w końcu został wymieniony zawór rozprężny. Rurki przestały marznąć, ale pojawił się kolejny problem, a mianowicie raz działa dobrze, a raz w upały leci ciepłe powietrze. Kolejny serwis i został wymieniony zawór w sprężarce - na chwilę pomogło. Po 3 miesiącach znowu zaczęła się zawieszać. Na kolejnym serwisie został wymieniony ponownie zawór w sprężarce, wyciągnięta sprężarka, wymienione tłoki, wyczyszczenie jej oraz wymieniony filtr osuszacz. Niestety dalej to samo.... Jak działa to wszystkie parametry są książkowe. Jakieś pomysły? Pozdrawiam! Edytowane 10 Września 2022 przez Jastrzab-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 A co pokazuje czujnik temperatury parownika? Jak działa i jak nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrzab-88 Opublikowano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) Jak działa klimatyzacja to klima się włącza przy kilkunastu stopniach, a wyłącza jak temp parownika jest ok 1s. Kiedy się zawiesi to temperatura parownika rośnie, a klima nie rusza. Edytowane 11 Września 2022 przez Jastrzab-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Sprawdź ciśnienie czynnika w tych samych sytuacjach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi