Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Wymiana licznika na RS - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

mam problem. Megane 3 ph1 2009 rocznik 2.0 tce. Przeczytałem już chyba wszystkie tematy na forum w tym temacie, lecz nie mogę dojść końca. Po wymianie licznika ze zwykłego na taki z wersji RS nie mogę połączyć się z modułem licznika w ddt4all. Przez maxiecu jestem w stanie się połączyć i wykonać kodowanie, lecz mam mniej funkcji niż potrzebuję. Cały czas świeci mi się błąd "skontroluj oświetlenie" - błędy wskazują na to, że w module licznika zakodowane są lampy xenonowe, a ja posiadam zwykłe H7.

Nawet klikając na skanowanie modułów w ddt4all moduł "CLUSTER_B95_L38_ph2_V1.2" podświetla mi się na żółto. Wyświetla wszystkie dane, lecz nie da się w nim programować. Próbowałem wchodzić w każdy moduł licznika po kolei, lecz w żadnym nie mogę wykonać kodowania, niektóre pokazują wszystkie wartości, lecz dalej kodowania nie mogę wykonać.

Wiem, że muszę zmienić parametr "presence LBCS" na "sans LBCS" w liczniku.

Miał ktoś może taki problem? W razie czego mogę dysponować jeszcze renolinkiem.

Wcześniej nie miałem w ogóle komunikatu "skontroluj oświetlenie", jest opcja, że mój założony licznik z RS'a z 2011 roku jest już poliftem i nie będzie to po prostu grało? Obrotomierz jak i wskaźnik prędkości działają, wszystkie funkcje jak spalanie itp. również są dobrze pokazywane.

:lapka:

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 :!: - aniewa

Nowy licznik założyłem p&p, tzn. kostka pasowała, przebieg z nowego licznika był mniejszy, więc się dostosował do mojego.

Dziękuję wszystkim za rady. Pozdrawiam