luktal Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Czołem, Przymierzam się do regeneracji tylnych zacisków, nie mogę jednak w necie namierzyć jaki konkretnie jest tam samoregulator hamulca recznego (mam wyciek od strony jego tulei). Czy jest na forum może ktoś kto przerabiał regenerację zacisku z wymianą tego samoregulatora i mógłby poratować informacją co zamówić? Auto to Megane III, 2010r, 1.5dCi, 106KM, hatchback Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Ja zamawiam regenerowany zacisk hamulca, a po wymianie zwracam swój. Dotyczy tylko zacisków oryginalnych. Szkoda czasu na przestój samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 9 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Też się nad tym zastanawiałem, jednak cena takiego zacisku po regeneracji trochę mnie odstrasza 160 zł, kiedy same części kosztują 100zł... To nie może być dobra robota, a tak wiem co mam. Do tego po to chce kupić samoregulator wcześniej, żeby nie było przestojów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Kiedyś zrobiłem to sam. W części wrzuciłem tyle ile kosztował zacisk regenerowany. Przestój był trzy dni i zacisk starym pozostał. Mam swoje miejsce i zacisk przyjeżdża jak nowy, wytrzymuje jak nowy. Do wyboru od ręki mam srebrny lub czarny. Może być każdy inny kolor pod zamówienie. Płacę 250 i zwrot 100 mam do 14 dni od odesłania mojego brudnego. Sama wymiana trwa do godziny z postawieniem na koło. Fachowcy zrobią to taniej ode mnie - nie warto trwonić czasu i energii na pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 9 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Zacisk zregenerowany to też stary zacisk. Dodatkowo nie wiadomo w jakim był stanie i jakie miał uszkodzenia. Nie wiadomo też czy wszystko co trzeba zostało wymienione (szczególnie, że zregenerowany zacisk jest w cenie kompletu części). Ja zdemontowałem, zregenerowałem i zamontowałem 3 zaciski (w tym dwa tylne) w Volvo V40 (taki sam system hamulcowy) w jeden dzień. Nie jestem zainteresowany zakupem zregenerowanego zacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi