halas2 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Hej W punktach podnoszenia auta pękła mi konserwacja i się odkleja na niewielkim kawałku. Obecnie na zimę tam gdzie się odkleiło to wyczyściłem i dałem gęstego smaru aby wilgoć się nie dostawała. Wiecie może jaki tam był środek w oryginale lub jakiego środku teraz użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Też tak miałem. Kupiłem masę poliuretanową w kartuszu do wyciskania i nałożyłem. I trzyma od 2 lat. Kiedyś w innym aucie z tym walczyle: lakierowałem, ale woda wszystko wypłukiwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Pół roku temu uszczelniłem klejem do szyb. Zamalowałem i chyba trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Klej do szyb to chyba inna nazwa tego poliuretanu. Najważniejsze, aby pod konserwacją nie było korozji. Trzeba zabezpieczyć niezwłocznie za nim pojawią się jakieś oznaki korozji ocynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 27 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Klej do szyb niedrogi temat. Może jeszcze ogarnę przed zimą. Miałem to zrobić na wiosnę ale tylko podmalowalem i dojeżdżało do zimy. Za to żona ma w aucie nowe progi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi