pi0trek Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Cześć, wymieniałem niedawno podnośnik szyby przedniej (Megane 3 ph1 Grandtour). Niestety teraz szyba podnosi się do samej góry, po czym cofa się kilka cm w dół (tak jakby wykryła przeszkodę). Próbowałem wiele znalezionych w necie sposobów, jednak żaden nie pomaga. Nie można przyciskami sterowania przytrzymać kilka sek. by "zapamiętać" górną pozycję, ponieważ wtedy szyba się cofa. Parę lat wcześniej wymieniałem podnośnik w drugich drzwiach i takiego problemu nie było. Znacie jakiś skuteczny sposób, a może ktoś ma dostęp do dokumentacji i może spojrzeć na czym ten trik "przyuczenia" szyby polega. Dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 Próbowałeś opuścić do dołu i przytrzymać przycisk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 trzy razy do samego dołu i trzy razy do samej góry. Wiadomo, że będziesz musiał to powtarzać przez kilka naciśnięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 O! takiej procedury nie znałem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 12 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2022 człowiek uczy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Właśnie jestem po wymianie podnośnika szyby. Czy ktoś wie gdzie można kupić sprężyste blaszki trzymające panel szyb?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 portale aukcyjne, szroty lub ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Też szukałem tych metalowych spinek i nie znalazłem. Kupiłem najtańszy element plastykowy z kilkoma spinkami. Trochę drogo, ale tylko w ten sposób mogłem uzupełnić braki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Dzięki Panowie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi0trek Opublikowano 21 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Dopiero teraz znalałem czas by wrócić do tematu. Niestety żadne z proponowanych rozwiązań nie pomogło. Rozebrałem bok jeszcze raz i odłączyłem silnik podnośnika. To spowodowało możliwość ponownego ustawienia szyby. W tym trybie przestała działać możliwość automatycznego otwarcia/zamknięcia szyby. "Cykając" podniosłem szybę do samej góry, przytrzymałem przełącznik "w górę" kilka sekund. Następnie w ten sam sposób opuściłem do dołu i ponownie przytrzymałem przełącznik "w dół" kilka sekund. Teraz szyba działa jak nowa. Wcześniej odłączałem akumulator, nic to nie pomagało. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 W dniu 21.05.2023 o 04:30, pi0trek napisał: Wcześniej odłączałem akumulator, nic to nie pomagało. Po odłączeniu właśnie akumulatora, należy ponownie przyuczyć szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 W M3 nie przyuczałem jeszcze szyb po odłączeniu akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi