maniek-02 Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 (edytowane) No nie wiem, najwyżej jakiegoś dobrego wiskacza musiałbyś podesłać za wprowadzenie w błąd 😉 Jeszcze może podpowiedzcie przy okazji jak brać się za wymianę tego przewodu od strony pompki? Da radę od dołu czy lepiej od góry filtr powietrza zdemontować?🤔 Edytowane 22 Października 2023 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Trzeba demontować filtr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar_1 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Moim zdaniem po zdemontowaniu samego filtra ciężko będzie z demontażem tego przewodu. Wg mnie żeby bez problemu potem odpowietrzyć sprzęgło oprócz filtra niestety również do demontażu jest skrzynka akumulatora(wtedy dopiero jest sensowny dostęp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek-02 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Oczywiście że skrzynkę akumulatora też trzeba. Pytałem o stronę pompy. Przewód wymieniony, sprawa banalnie prosta tylko trochę odkręcania jest. Odpowietrzenie bardzo łatwe, znalazłem gdzieś filmik jak gość podaje hydrol strzykawką przez odpowietrznik. Zrobiłem tak, dwie strzykawki po 100ml wstrzyknąłem przez odpowietrznik i bez pompowania odpowietrzone. Zrobiłem już ponad 100km, w tym po mieście połowa, sprzęgło działa bez zarzutu. Ciekawostka przewód który był zamontowany fabrycznie ocierał o śrubę mocującą łapę poduszki, nowy który kupiłem taki sam po nr OEM nie dotyka tej śruby 🤥 ale na wszelki wypadek zrobiłem mu osłonkę, przy tej śrubie ze zbrojonego węża do paliwa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi