Andrzej-2010 Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 29 minut temu, Adaszko napisał: Przed wypalaniem serwisowym ciśnienie 8 mbar, po 17 Podajesz dane dla biegu jałowego? Po wypaleniu - ciśnienie powinno być niższe, Jakie było zapełnienie filtra w g??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszko Opublikowano 26 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Tak, dla biegu jałowego. Zapełnienie mi umknęło - jak zobaczyłem mbar po to zgłupiałem. Najdziwniejsze, że teraz silnik i wydech pracują głośniej, a obroty i spalanie w normie 🤯 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 FAP – jest bardzo dobrym wskaźnikiem stanu technicznego silnika, Dla sprawnego silnika i fap-a w 100 % z V wtryskiem ; - ilość sadzy jaka przybywa w filtrze wynosi ok ; 1 gr/100 km, - wypalanie występują z reguły po przekroczeniu 18 - 25 g sadzy w filtrze, Poczytaj temat; Wypalanie FAP-a - Uwagi użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 7 godzin temu, Adaszko napisał: jak zobaczyłem mbar po to zgłupiałem. Najdziwniejsze, że teraz silnik i wydech pracują głośniej, a obroty i spalanie w normie 🤯 Samochód podaje wartości w mbar jako ciśnienie i zapełnienie sadzą w g. 8mbar to praktycznie idealna wartość i nie wiem co Cię zaswędziało aby robić serwisowe wypalanie. Tu jednak po takiej akcji należy wymienić olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi