Sharter0N Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 (edytowane) Do usunięcia Edytowane 5 Lipca 2023 przez Sharter0N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 9 godzin temu, Sharter0N napisał: Od tygodni walczę z problemem spadku mocy po rozgrzaniu silnika (zarówno na lpg jak i na samej benzynie) po około 2h jazdy po mieście. Zakręć gaz na butli, do czasu rozwiązania problemu, 9 godzin temu, Sharter0N napisał: Świece NGK 25k km temu (czy są idealne, prawidłowe do tego silnika nie mam pewności, świece dobierał sprzedawca na podstawie vin) NGK - to nie są te świece co dawniej, straciły na reputacji; - zastosuj denso lub beru, 9 godzin temu, Sharter0N napisał: Sondy przed i za katalizatorem są oryginalne nigdy nie wymieniane. Żywotność sond to 100.000 do 160.000 km wg; producentów; - wymień obie, Do kontroli; - czujnik temperatury płynu chłodzącego i jego wskazania, - termostat ; -przy jakiej temperaturze się otwiera? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharter0N Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 W dniu 11.02.2023 o 10:31, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7, 5.9 -Prezes Byłem dziś u gazownika akurat wypadał serwis. wymiana filtrów, wspomniałem mu o problemie, przeprowadził kalibrację + przejechaliśmy się ok 20 km i stroił na nowo. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale było nieznacznie zbyt bogato na lpg a zbyt ubogo na benzynie. Dodam że gaz jest od 100k km i nie było żadnych problemów, regularnie serwisowany co 8-10k km. Świece dziś zamówię wraz z sondami. Czy aby na pewno obie sondy są takie same? Czy jest jakaś różnica w tej która jest przed a tą za katalizatorem? Jak szukam części na internecie po różnych katalogach to wygląda że obie są takie same ale nie jestem pewien... Czujnik temp płynu wskazuje prawidłowo na zimnym jak i na ciepłym nie ma jakiś podejrzanych wartości normalne temperatury.. Co do termostatu nie wiem kiedy się otwiera ale nawet przy ujemnych temperaturach nie ma problemu w trasie utrzymuje się w okolicach 85-90 stopni Będę dawał znać na bieżąco czy coś się poprawiło dziś będę jeździł cały dzień zobaczymy czy będzie jakaś zmiana po strojeniu i kalibracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2023 14 minut temu, Sharter0N napisał: Jak szukam części na internecie po różnych katalogach to wygląda że obie są takie same ale nie jestem pewien... Są takie same 15 minut temu, Sharter0N napisał: Co do termostatu nie wiem kiedy się otwiera ale nawet przy ujemnych temperaturach nie ma problemu w trasie utrzymuje się w okolicach 85-90 stopni Powinien bliżej 90 C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckolin Opublikowano 1 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Witam, czy rozwiązałeś ten problem spadku mocy w swoim Mégane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi