Motofan46 Opublikowano 15 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2023 Już kilkukrotnie miałem problemy z szybami elektrycznymi i zamkiem klapy bagażnika Megane II . Nagle przestają działać . Zawsze rozbierałem te kostki pod siedzeniem kierowcy i pryskałem styki takim sprayem do kontaktów . Zawsze pomagało na przestrzeni lat trzy różne auta MEGANKI i po kilka razy . Wczoraj też próbowałem ale psikanie nie pomogło . Jak to miejsce skutecznie zabezpieczyć od wilgoci ? Czym potraktować kostkę ? Ja do tej pory używałem WESCO preparat do styków . Może te kontakty już nie są tak ścisłe bo wielokrotnie już je rozpinałem ? Jak to poprawić ? Ręce mi opadają auto jeździ OK ale bez bagażnika i szyb użytkowo wątpliwe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM2 Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Preparaty "contact" itp. służą do czyszczenia styków.. Najlepiej spryskać contactem, wyczyścić miękką szczoteczką (np. od zębów), a do zabezpieczenia najlepsza wazelina techniczna (w sprayu, dostępna w markecie budowlanym nawet).😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Trzeba podoginać piny bo pewnie są luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Izolacja elektryczna w płynie Modele RC - np. na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi