Raz Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Mialem kiedyś diesla i ostatnio benzynę 1.6 mpi vaga. Na papierze te 1.6 Renault wygląda dość podobnie więc wiem czego się mniej więcej spodziewać po osiągach. Szału nie ma ale bezawaryjność na plus względem diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Raz napisał: Jak patrzę to diesle zaczęły być tańsze niż benzyniaki. Rynek zweryfikował podaż aut, Korzystnie jest kupić w rodzinie lub od dobrych znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 diesle są tańsze, bo mają większe przebiegi niż auta benzynowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid810909 Opublikowano 15 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2024 Witam. Dopiszę się tutaj, żeby nie rozpoczynać nowego tematu. Zamierzam kupić Megane III (prawdopodobnie Grandtour), w benzynie, raczej będzie to 1.6 (o ile nie podkusi mnie coś na wersję gt180/gt220 😋). Mam w związku z tym pytanie o wersje tego silnika, z tego co się orientuję to chyba do 2012r. wsadzali tylko silniki Renault, a od 2012r. również silniki Renault/Nissan. Jak to w rzeczywistości wygląda i czy te robione z Nissanem są faktycznie jakieś felerne. Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi