vanthunder Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Cześć. Meganka 3 ph1 2.0 tce 180 z lpg . Od jakiegoś czasu borykam się z problemem delikatnej zwłoki podczas schodzenia z obrotów . Objawia się to tak , że chce przepiąć bieg na wyższy , puszczam gaz ,wrzucam bieg, puszczam sprzęgło i obroty chwilowo stoją nadal na tych przy których nacisnąłem sprzęgło. Trwa to dosłownie sekunde może dwie max , ale podczas kiedy się tak dzieje , to przy puszczeniu sprzęgła z racji , że obroty ma wysokie mam takie szarpniecie . Najgorzej jest z rana , kiedy silnik jest zimny . Cały system sprzęgła jest nowy , wraz z kazdym elementem , nawet pompa jest nowka . Sprzęgiełko pracuje lux . Wykluczam to całkowicie i raczej obstawiał bym jakąś nieszczelność i nie trzymanie podciśnienia. Nawet na jałowych wskazówka tak ospale opada jak przygazuje do 4-5 tys obr . Jakieś propozycje rozwiązania problemu ? Na benzynieni gazie jest tak samo . Podcisnienia sprawdziłem mniej więcej po wężykach i wydaje się być ok . Podrzućcie jak powinny wyglądać wartości prawidłowe podciśnienia w tym silnika na jałowych ... Może gdzieś wężyk jest przecięty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 Gruszka o turbo chyba się przywiesza - nie upuszcza ciśnienia. Inny pomysł: czujnik na pedale sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 10 godzin temu, vanthunder napisał: Od jakiegoś czasu borykam się z problemem delikatnej zwłoki podczas schodzenia z obrotów . W I rzędzie ; - czyszczenie przepustnicy, - pomiar podciśnienia, - pomiar kąta wyprzedzenia zapłonu - położenie przepustnicy PR429 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi