pk093 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Witam. Przerabiał ktoś z was temat wymiany przewodu klimatyzacji w swojej Megane III? Chodzi o ten najbardziej pokręcony wychodzący z chłodnicy do grodzi silnika. Po jeździe z barwnikiem w układzie okazało się że jest pęknięty i ucieka czynnik. Serwis wstępnie wycenia samą robotę na 1500zl, ale może ktoś robił to samodzielnie? Które elementy do demontażu żeby dało się jakoś znośnie założyć nowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Wymieniałem w sceniku III 1,5 dci, trochę roboty jest, zajęło mi to około dwóch godzin. Do zdjęcia zderzak, prawe koło, nadkola. Przydałby się kanał do odkręcenia obejmek mocujących rurkę do nadwozia. Nie jest to jakaś skomplikowana operacja, dodatkowo meganka ma znacznie więcej miejsca pod maską niż scenik. Ja musiałem demontować podszybie i rury doładowania od turbiny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk093 Opublikowano 18 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 1 godzinę temu, aniewa napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa A przy montażu dużo jest naginania? Niektórzy pisali na fb że musieli doginac rurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Nie przypominam sobie żebym musiał rurkę w jakiś znaczący sposób wyginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi