KalinaIRA Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Ma ktoś dokładne wymiary skraplacza klimatyzacji .Mój się rozsypał i klima uciekła.A żeby zmierzyć dokładnie musiałbym zderzak ściągać. Po moim numerze Vin wychodzi taki OE921003293R Mam po kosztach do dostania Nissens który niby pasuje na 100% 685 x 347 x 16 mm Znowu inne które pasują też po VIN są o 5 cm krótsze ,wyższe. Orginal Denso 690(640)x350(345)x16 Czy te kilka cm robi różnicę? Silnik K9K 834 1.5 dCi 2012 90hp Edytowane 21 Czerwca 2023 przez KalinaIRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Metodologia wymiarowania jest chyba niedopracowana. Nie ma możliwości aby inne wymiary niż oryginalne pasowały ponieważ to wszystko jest montowane w miejsca w chłodnicy cieczy. I to musi się zgadzać aby było w ogóle zamontowane. Wejdź sobie na autodoc, wpisz ten numer części który posiadasz, jest z pewnością prawidłowy. Sprawdzisz sobie jakie skraplacze wg tego numeru się krosują w tym i nissensa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 To nie tylko kwestia wymiaru. To są dwie inne chłodnice. Wymieniałem skraplacz na NRF, ale to już ze dwa lata temu i nie do końca pamiętam. Pamiętam tyle, że też długo się zastanawiałem, która będzie prawidłowa. Akurat w Inter Cars gdzie kupowałem, możesz zrobić zwrot. Na 99,99% ten NISSENS o którym wspominasz, będzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek3 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 @omegaCiągle Megane III? Na rekord idziesz z tym przebiegiem w 1.5 dCi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 A już tak mam, taki typ człowieka he he. Przywiązuje się i nie lubię zmian. Mimo, ze całe zawodowe życie jestem związany z motoryzacją, bo programuję dla firm moto, to nigdy mnie nie kręciło posiadanie Porsche. Może jakoś mało męski jestem, cholera wie Samochód jest mega tani, praktycznie się nie psuje, nic nie pali, nie ukradną, nie zamykam go, chyba że się zapomnę, nie szkoda jak gdzieś przyrysuje. Pewnie kiedyś się zmieni, ale na razie nie daje żadnych podstaw ku temu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KalinaIRA Opublikowano 24 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Czy w skraplaczu jest wkręcony czujnik ciśnienia klimatyzacji czy jest on na rurce przed.?Chyba musze jednak rozbierać zderzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi