Andzik Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Witam. Proszę o pomoc nie mogę znaleźć schematu, a dokładnie zdjęcia poglądowego, gdzie znajduje się bezpiecznik pompy paliwa. Elektryk powiedział, że być może padł. No i byłoby fajnie gdybym wiedziała, gdzie go szukać. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Bezpiecznik o wartości 10A jest w skrzynce pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Z którego roku samochód, bo występowały dwie różne skrzynki bezpieczników. Z tego co wiem to nie ma bezpiecznika odpowiedzialnego tylko za pompę paliwa. Pompa zasilana jest z przekaźnika wlutowanego wewnątrz skrzynki z bezpiecznikami pod maską. Ten sam przekaźnik zasila też cewki zapłonowe i jeżeli jest iskra to na pewno jest też zasilanie pompy. Ewentualnie nie łączy wtyk zasilający pompę paliwa znajdujący się w skrzynce bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Bardziej obstawiał bym pompę ze względu na wiek auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzik Opublikowano 25 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Godzinę temu, aniewa napisał: Z którego roku samochód, bo występowały dwie różne skrzynki bezpieczników. Z tego co wiem to nie ma bezpiecznika odpowiedzialnego tylko za pompę paliwa. Pompa zasilana jest z przekaźnika wlutowanego wewnątrz skrzynki z bezpiecznikami pod maską. Ten sam przekaźnik zasila też cewki zapłonowe i jeżeli jest iskra to na pewno jest też zasilanie pompy. Ewentualnie nie łączy wtyk zasilający pompę paliwa znajdujący się w skrzynce bezpieczników. auto z 2003 i chyba właśnie jest tak jak piszesz 22 godziny temu, szwagier24a napisał: Bardziej obstawiał bym pompę ze względu na wiek auta. Pompa paliwa wymieniona na nową i nadal cisza 🙄 Swoja drogą znalazłam niezły patent na odkręcanie pompy i mogę polecić w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi