pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Dzień dobry Mam nadzieję, że dobrze wrzucam post. M3 ph1, 2.0 Tce Walczę od roku z błędem dtc023a13. Słynna dodatkowa pompa chłodzenia. Wymieniłem dzisiaj pompę na nową, po zalaniu płynu i odpowietrzeniu układu nadal ten sam błąd. Próbowałem nawet znaleźć w pyclip jakaś funkcje "odpalenia" jej ale poległem. Czy trzeba coś zakodować po wymianie? Czy coś jeszcze mogę zrobić z tym nieszczęsnym błędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Oprócz błędu są jakieś komunikaty? Auto -nie masz od nowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Oprócz błędu na desce "skontroluj układ wtrysku paliwa" i błędu w clip nic. Zero jakich kolejek objawów. Samochód zachowuje się w pełni normalnie. I samochód mam od 2.5 roku, błąd pojawił się w zeszłym roku w lato. Od tamtej pory walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Błąd da się wykasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Da się. Jednak po każdym odpaleniu powraca. Czasem w towarzystwie błędu ogranicznika prędkości, a dzisiaj dla odmiany z błędem niedziałającego "się bypass Valve" Co ciekawe - przed wymianą pompki komunikat pojawiał się i znikał z deski. Po wymianie pompy - jest to stały komunikat "skontroluj układ wtryskowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 14 minut temu, pepewlb napisał: Co ciekawe - przed wymianą pompki komunikat pojawiał się i znikał z deski. Po wymianie pompy - jest to stały komunikat "skontroluj układ wtryskowy" Konieczna aktualizacja sterownika wtrysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 5 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa No dobra tylko dlaczego ten błąd z którym walczę dotyczy pompki, a nie wtrysku? To są jakieś "naczynia połączone"? Bo pompka podaje płyn na turbo, a wtrysk to...wtrysk Jesli by to było to - rozumiem, że taka aktualizacje robi się w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 5 minut temu, pepewlb napisał: No dobra tylko dlaczego ten błąd z którym walczę dotyczy pompki, a nie wtrysku? Sterownik wtrysku -to główny komputer auta; - on decyduje kiedy załączyć pompkę elektryczną do chłodzenia turbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 5 godzin temu, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Okej. Czyli wychodzi na to że mogła poprzednia pompka działać i niepotrzebnie wywaliłem hajs? Jak ja kocham francuskie samochody Ten sterownik wtrysku mógł sobie nagle stwierdzić, że nie bedzie dawać sygnału? Czy teraz wymiana pompki po prostu pociągnęła za sobą potrzebę aktualizacji? ponawiam do tego pytanie - takie update to tylko ASO czy dowolny mechanik z clipem/ddt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 3 minuty temu, pepewlb napisał: Czyli wychodzi na to że mogła poprzednia pompka działać i niepotrzebnie wywaliłem hajs? Raczej nie ponieważ; - '' przed wymianą pompki komunikat pojawiał się i znikał z deski. Po wymianie pompy - jest to stały komunikat "skontroluj układ wtryskowy " 6 minut temu, pepewlb napisał: takie update to tylko ASO czy dowolny mechanik z clipem/ddt? Tylko aso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepewlb Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 Dziękuję Ci bardzo rozjaśniles mi głowę. Liczę, że po wizycie w serwisie w końcu będę miał spokój. Wrodzony pedantyzm samochodowy nie pozwala spać, gdy błąd na ma desce 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi