pritchard Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Cześć wszystkim W mojej Megane 3 ph1 Grandtour z 2009 roku jest zamontowany hak z gniazdem 7pin. Z tego co czytam, to nie jest one w pełni zgodne z polskimi przepisami (chodzi np. o brak światła cofania w bagażniku rowerowym) i noszę się z zamiarem wymiany tego gniazda na 13 pinowe. Widziałem, że montuje się je wraz z modułem świateł przyczepy. Czy ktoś z Was przerabiał ten temat? Bo myślałem nad samodzielnym podjęciem tematu, tylko boję się czy podołam. I co kupić w związku z tym? Na allegro znalazłem taki zestaw: https://allegro.pl/oferta/wiazka-modul-13pin-do-hak-hol-renault-megane3-iii-11513138671 Czy będzie dobry? Będę ogromnie wdzięczny za wszelką pomoc 🙏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Najpierw zobacz, czy już nie masz wiązki pod 13 PIN Czasem po prostu montowali tylko gniazdo 7 PIN pod przyczepki towarowe a wiązka była na 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pritchard Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Dzięki za wskazówkę. Właśnie nawet nie wiem czy mam moduł świateł, czy na krótko spięte. Będę musiał zacząć od wybebeszenia bagażnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Ja bym zaczął od schylenia się i popatrzenie dokładnie na gniazdo Czasami wystarczy zerknąć lub odkręcić i zobaczyć czy przewody są ten tego ten przy samej dupie, czy może ktoś myślący je zostawił i zabezpieczył. Oczywiście jeśli wiązka była na 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pritchard Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2023 Z pewnością i zajrzę pod spód od dupy strony i wszędzie gdzie się tylko da, by zgromadzić jak najwięcej informacji. Ciekawostką jest to, że auto jest z Niemiec, a na zardzewiałej tabliczce haka doczytałem się polskiego producenta auto-hak. Jakoś w takie szczęście, że gniazdo 7pin a wiązka 13pin, to ciężko mi uwierzyć. Ale może się zaskoczę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2023 W dniu 24.08.2023 o 14:58, pritchard napisał: Ciekawostką jest to, że auto jest z Niemiec, a na zardzewiałej tabliczce haka doczytałem się polskiego producenta auto-hak. Nic w tym dziwnego. W PL taniej a po drugie, mało ludzi z PL mieszka lub tam pracuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pritchard Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 W dniu 30.08.2023 o 07:46, Prezes napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Bardziej byłem pozytywnie zaskoczony tym, że polska firma ma rynek zbytu na zachodzie Widziałem też filmik na YT, gdzie jakiś Francuz amator robił instruktaż instalacji haka na zestawie autohak z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi