Wampirzasty Opublikowano 9 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2023 Cześć...po wielu latach od sprzedaży Espace'a zakupiłem następną Renię - Megankę...no i właśnie...problem z identyfikacją wersji. Wiem że to kombi i że "jedynka" ale dalej? W dowodzie stoi silnik 1.6 16V ale 66KW - nie widzę takiego nigdzie gdzie szukam. Jest trochę do roboty i wolałbym wiedzieć jakie części kupić. Czy ktoś jest w stanie mi odkodować VIN? W "Moje Renault" wyszło mi po VINie że mam model Megane I phase 4 Break. Co to oznacza? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam z Pogórza Izerskiego! REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 Mam stare Megane I ph II z 2003 roku w kombi z motoren 1.9 dTi i z tego co się orientuje to mam ostatni wypust w starej budzie. O megane I pf IV nie słyszałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 19 godzin temu, Wampirzasty napisał: Czy ktoś jest w stanie mi odkodować VIN? Bez podania VIN będzie ciężko, ale magane I wychodziło jako ph 1 i ph2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampirzasty Opublikowano 12 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 (edytowane) VIN: VF1KA0B0528589342 Edytowane 12 Września 2023 przez Wampirzasty Zdjęcia wyników z Moje Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Wyszukiwarki pokazują, że masz megane I ph2 z marca 2003 roku. Mégane Classic-Estate. Silnik K4M o wyznaczniku K4M-700. Ponoć masz też fotele sterowane elektrycznie z pamięcią ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 Silnik nie ma zmiennych faz rozrządu a więc pozostałe części do K4M będą pasowały. I to jest zaleta Renault źe pomimo modyfikacji generalnie części są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi