kacper69 Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Przeglądałem na allegro oferty z olejem , który spełnia normy Renault RN0710 , bo akurat moja Megane 3 dci wymaga takiego oleju. I znalazłem (dla mnie nowy ) olej syntetyczny QUALITIUM PROTEC 5W30 . Urzekła mnie jego cena , juz za ~80 zł jest bańka 5 litrów. Wg. danych na opakowaniu spełnia normę RN0710 , więc można by go używać do silnika dci Czy ktoś już próbował zalewać ten olej do silnika? Jakie są opinie o tym oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 30 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2023 Kup Valvoline, Castrol ewentualnie Elf-a a nie szukaj oszczędności tam gdzie nie powinieneś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 31 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Aż mnie to zaciekawiło... Wygląda że firma "produkuje" oleje na zasadzie recyklingu bądź mieszania różnych nabytków bo pod Radomiem rafinerii nie ma. A jak lookniesz na Google map to widać jedną dużą hale. Jest sporo różnych fotek ale ich instalacji produkcyjnych na fotkach jakoś nie znalazłem. Na Alle mają 12,6 tys komentarzy z dość wysoką średnią więc opinie sobie tam poczytaj. Trudno raczej wytrollować taką liczbę komentarzy szczególnie na Alle. Więc jeżeli chcesz to spróbuj to zalać i koniecznie podziel się informacją na forum Do starszego auta bym to wlał ale do mojej M IV to najszybciej tak za 5-7 lat jak już będę miał inne auto 😉 Edytowane 31 Października 2023 przez Pepone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Ten olej to do golfa albo jakiegoś audi się nadaje. 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Pepone, Faktycznie ta firma to w szczerym polu ma siedzibę. Troszkę dziwne. Zaskakująca jest ich oferta , mają nawet olej 0W20, który jest stosowany w najnowszych silnikach VW. A na ich stronie nie znalazłem certyfikatów zgodności tych olejów, to mnie troszkę niepokoi. Edytowane 1 Listopada 2023 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Obserwuję taki kanał R2D na YT gdzie gość robi testy olejów. Ma swoją metodykę i robi to dość.jednolicie.i konsekwentnie. Looknij może ktoś tam podesłał takie cudo. Ja zajrzę w miarę czasu jak znajdę dam znać. To, że firma wygląda jak wygląda nie musi stanowić, ale dlatego właśnie firmy starają się budować i pielęgnować swoją markę żebyś widząc logo nie kombinował tylko kupował w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADALBERTUS01 Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Cena faktycznie rewelacyjna jak do silnika z DPF-em Może to promocja bo chyba to najtańszy olej do silników o tych parametrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepone Opublikowano 2 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 No to przykładowo.... Jak zauważyłem w karcie literki PAO to ciekawe ile tam tego PAO jest. BTW wchodząc w to wszystko można dojść do paranoi i pytanie czy warto bo życie takie piękne i takie krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi