ostru_90 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Witam, Posiadam Megane III 1.5 DCI K9K837 66KW i wyskoczył mi P019016 czujnika ciśnienia paliwa. Na biegu jałowym głupieje mi średnie spalanie (idzie stopniowo w górę). Już raz miałem ten problem i wymiana tego czujnika pomogła jak widać na 6 lat. Chciałbym go teraz sam wymienić, więc dobrze by było się upewnić czy ten czujnik to ten czujnik. Po zdjęciu pokryw, czujnik ten znajduje się w głównej rurce doprowadzającej paliwo do wtryskiwaczy. Dam radę go wykręcić łapiąc za gniazdo kleszczami i wykręcając, czy musze więcej powyciągać. Edytowane 4 Grudnia 2023 przez ostru_90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 To jest ten czujnik, który zaznaczyłeś. Po zdjęciu pokrywy sam ocenisz, czy będzie dostateczne dojście kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi