Przemek91 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Cześć mam nietypowy problem skanując błędy w samochodzi zuważylem błąd wskazan czujnika temperatury paliwa wskazuje stałe 60 stopni silnik modelowo k9k 837 nie mogę go zlokalizować aby go wymienić, w innych typach k9k znajduje się na pompie przy silniku.Na innych forach zagranicznych czytałem że może być w zbiorniku paliwa. Jeżeli ktoś borykał się z tym problemem to proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Czujnik temperatury paliwa w tym silniku na poniższym zdjęciu zaznaczony czerwoną obwódką, jest na przewodzie powrotnym paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek91 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Dziękuję z informacje i mam jeszcze pytanie czy znasz może nr części org lub zmiennik ? Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 On jest chyba zintegrowany z całymi wężykami powrotnym i z wtrysków. Używki nie są drogie. Tak naprawdę to chyba mam w garażu tylko muszę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek91 Opublikowano 16 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Witam wyminiłem całość przewodów łącznie z czujnikiem ale nadal ten sam błąd 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 Widocznie to nie wina samego czujnika tylko obwodu łączącego czujnik ze sterownikiem silnika. Błąd nie określi dokładnie co jest przyczyną. Czujnik jest sprawny to do sprawdzenia połączenia czujnika ze sterownikiem. Trochę roboty z tym będzie, bo należałoby wypiąć wtyczkę ze sterownika i sprawdzać po kolei obydwa przewody prowadzące do czujnika. Może być zwarcie między nimi, zwarcie do masy, brak ciągłości itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Ja jeszcze miałem uszczelkę na wtyczce pęknięta i pomimo tego że wtyczka dała się zapiąć to nie zawsze łączyła Brak odczytu z czujnika to wskazanie -40. Silnik wtedy zaczyna tak twardziej pracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi