Tomek18 Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Hej. Szukałem ale nie mogłem znaleźć. Mianowicie głupio pytać ale cóż... Znajomy ma Megane 4, i ma takie listki odnośnie eko u mnie mam w tym miejscu temperaturę. Jak włączę listki w menu radia to nie działają i nachodzą na temperaturę?Jak to włączyć zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 6 godzin temu, Tomek18 napisał(a): Mianowicie głupio pytać Kto pyta nie błądzi. Zapewne Megane masz z drugiej ręki i poprzedni właściciel zmienił "listki" na temperaturę zewnętrzną na liczniku zamiast wskaźnika eko jazdy. Operacja jest odwracalna tylko musisz się zaopatrzyć w dobry elm27 i darmowe oprogramowanie ddt4all i usunąć wskazania temperatury z licznika. Osobiście też wywaliłem "listki" i wstawiłem na to miejsce temperaturę. Poza tym mając powyższe - będziesz mógł dodać dużo ukrytych funkcji które Renault nie chciało abyś posiadał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek18 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Godzinę temu, sylwekdm napisał(a): Operacja jest odwracalna tylko musisz się zaopatrzyć w dobry elm27 i darmowe oprogramowanie ddt4all i usunąć wskazania temperatury z licznika. Elm jakiś tam mam nie wiem czy się połączy ale jeśli chodzi o ddt4all to jestem zielony, gdzieś znajdę instrukcje jak to cofnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 ddt4all do pobrania: https://www.drive2.ru/b/498093336985338243 Musisz zmienić parametr w kolejności jak na screenie na "external Temp. measurement" bo teraz zapewne masz tak jak podświetlone na niebiesko czyli "wyświetlaj zewnętrzną temperaturę na liczniku". Jeśli nie miałeś do czynienia z ddt4all, to znajdź kogoś w okolicy kto ma to opanowane, bo to potężne narzędzie i można wiele szkód narobić, albo poczytaj i pooglądaj i poćwicz w trybie demo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek18 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Hej dzięki za info nie zamierzam nic tam zmieniać tylko ewentualnie te listki o ile żona nie da mi spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi