azormati Opublikowano 27 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 (edytowane) Witam. Kupiłem niedawno używaną Meganke 1.6 benzyna 2003r., wszystko było okej, ale wczoraj wracając z dłuższej trasy zapaliła mi się kontrolka oleju i stop. Zjechałem na parking tylko jak to było możliwe. Zgasiłem auto i nie chce odpalić. Podnieśliśmy maskę i wydobywa się z pod niej dźwięk syczenia z kabli, spięcie musiało jakieś pójść. Chwilę poczekaliśmy ale na wyłączonym silniku zaczęła mrygać całą deska rozdzielcza, światła przednie, tylne. Odłączyliśmy jeden kabel przy akumulatorze, przez przypadek dotknęliśmy drugiego i zaczął rozrusznik pracować, za chwilę światła. Jakaś masakra. Strasznie dziwna sytuacja. Olej sprawdzaliśmy, jest w porządku. Nigdy nie widzieliśmy takiego czegoś. W tych kablach jest zamieszane jakby ktoś sam to robił (pajęczyna z kabli). Proszę o pomoc Edytowane 27 Stycznia 2024 przez azormati Dodanie opisu problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 To znaczy jakiej pomocy oczekujesz? Kable musisz sam uporządkować lub zlecić to warsztatowi. Pierwszy raz zajrzałeś pod maskę i dopiero to zobaczyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi