Nicomegane Opublikowano 11 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Dzień dobry, Chciałem prosić o pomoc odnośnie Renault megane 2 kombi 1,6 z 2004r. ? Problem mam z odpaleniem samochodu . Sprawdziłem przekażnik rozruchu ,jest dobry , ale brak napięcia w przewodzie-3 -PPM1 kostce -sterowanie rozrusznika po wciśnięciu przycisku rozruchu. Nie wiem jak sprawdzić masę z przekażnika rozrusznika do ecu sterownika silnika. Potrzebny jest mi schemat z kostek sterownika silnika ecu . Chciałem sprawdzić czy dochodzi masa i czy jest ciągłość przewodzenia ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Nie ma przewodu sterującego tym przekaźnikiem. Jest wlutowany w płytę UPC i sterowany po sieci CAN. Według mnie moduł UPC do wymiany. Doraźnie, aby odpalić auto możesz na krótko podać + na ten przewód, rozrusznik zakręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi