robus23 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 (edytowane) Czy udało się rozwiązać problem? Ponieważ mam identyczny problem z wentylatorem chłodnicy. U mnie w małej skrzynce bezpieczników do wentylatora są tylko 2 bezpieczniki 30 i 60A, natomiast przekaźnik znajduje się obok wentylatora (tak jak na zdjęciu w poprzednim poście) Po wymuszeniu pracy wentylatora na małej prędkości za pomocą PyClip słychać cyknięcie z dużej skrzynki bezpieczników, natomiast przy dużej prędkości nic nie słychać. Gdzie szukać przyczyny? Sprawdzić wszystkie przewody czy nie mają przerwy? Edytowane 13 Kwietnia 2024 przez robus23 Udało się znaleźć. Przyczyną był nieprzykręcony przewód zasilania, widocznie mechanik zapomniał to zrobić. Czerwony przewód przykręcany do modułu akumulatora. Kolega stah bardzo pomógł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stah Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Znaleźliśmy... VVVVVVVVVVVVVV Mechanik który wymieniał dwumase nie przykręcił zasilania. VVVVVVVVVVVVVV Cała reszta się zgadza z tym co w wątku. Dzięki za wszystkie rady i próby REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.7 - aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponurygrabarz Opublikowano 8 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2025 Witam, bardzo proszę o pomoc, skąd idzie ten kabel, który nie był podłączony na ostatnim zdjęciu? Mam dokładnie ten sam problem, mechanik wyciągał skrzynie i nie podłączył tam przewodu, a ewidentnie widać tam ślad po przewodzie. Nie widzę nigdzie luźnego kabla i nie wiem skąd powinien wychodzić. Nie włącza mi się wentylator i wczoraj prawie zagotowałem samochód. Podjechał bym do tego mechanika ale jestem prawie 3000km od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 8 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2025 Normalnie idzie pomiędzy skrzynką akumulatora a skrzynką bezpieczników, ale podejrzewam, że mógł go przycisnąć skrzynką akumulatora i gdzieś jest pod nią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2025 Na zdjęciu zaznaczony czerwony przewód. Zasila małą skrzynkę z bezpiecznikami między innymi od wentylatora chłodnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponurygrabarz Opublikowano 9 Maja 2025 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2025 Dziękuję za pomoc, faktycznie przewód był przyciśnięty tą skrzynka od akumulator. Po wyciągnięciu przewodu i podłączeniu, wiatrak działa prawidłowo. To chyba jakaś zmowa wśród mechaników 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poulmaxpl Opublikowano 8 Listopada 2025 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2025 😵💫 W moim przypadku było identycznie, po wymianie sprzęgła mechanik nie przykręcił przewodu który był tuż obok śruby 🫢😯. To chyba zmowa albo nieuctwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi