mkm126 Opublikowano 31 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Witam. Ostatnio zauważyłem wyższe spalanie w scenicu, ok 10l w mieście. Silnik nierówno chodzi, po zapaleniu falują obroty. Do tego jakiś błąd sondy lambda, była wymieniana rok temu. Ostatnio wymieniałem sprzęgło z dwumasa. Czy coś z Danych wynika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Nie działa odczyt temperatury powietrza dolotowego - przepływka, przez co jest za bogata mieszanka paliwowo-powietrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 31 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 39 minut temu, jabrze napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Czyli przepływomierz do wymiany? To też może powodować nierówną pracę silnika? I co z sondą? Błąd pojawił się 3tys kilometrów temu ale tak jakby tylko chwilowo, DPF wypala się normalnie. Wtryski korekty mają ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 Skasuj błędy i sprawdź, czy pojawią się ponownie. Odczyt temperatury powietrza zassanego powinien mieć parametr PR 059. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 31 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 W dniu 31.03.2024 o 13:08, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Tej sondy lambda nie mogę usunąć. Nie da się. Jeszcze jedna sprawa, to jest błąd hamulca parkingowego. Chyba prawa strona nie zaciąga. Co jest najczęstszą przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 7 godzin temu, mkm126 napisał(a): Chyba prawa strona nie zaciąga. Co jest najczęstszą przyczyną? Utlenione styki w kostce zasilającej silniczek hamulca, ewentualnie przegniły przewód zasilający. 7 godzin temu, mkm126 napisał(a): Tej sondy lambda nie mogę usunąć. Nie da się. Wymiana sondy lub sprawdzenie jej zasilania. Pewnie znów wysiadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 31 Marca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2024 W dniu 31.03.2024 o 20:53, aniewa napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa A jaki parametr sprawdzić ? EDYCJA: Porobiłem jeszcze kilka zrzutów, może coś z tych danych wynika? Parametru pr059 nie mogę znaleźć nigdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 9 godzin temu, mkm126 napisał(a): Parametru pr059 nie mogę znaleźć nigdzie Masz na drugim screnie, PR059 - 22,6 stopnia C czyli jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkm126 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Rzeczywiście;) na innym forum ktoś sugerował wysokie korekty wtrysków ale korekty w okolicach- 1 to nie są wysokie korekty? Zaczniemy od wymiany filtrów. Przy okazji, co myślicie o zrobieniu płukanki? Silnik 280k przebiegu, mam go od 1.5 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi