frusio Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Witam. Mam problem z tylnym spryskiwaczem w Megane III Grandtour. Chodzi o to że nie pryska:) Pompka chodzi, na przednie szyby pryska. Jakieś pomysły od czego w ogóle zacząć? Zwykły mechanik jakby coś to ogarnie? Czy dysza może się zapchać na samym wylocie? Generalnie po próbie spryskania (nawet do 10 sekund) nie ma śladu nawet po płynie. Bedę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Pod maską, w przewodzie tylnym jest płyn jak włączysz sprysk? Edytowane 6 Września 2016 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frusio Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 @mrarek: Nie wiem w sumie. Gdzie mniej więcej znajduje się ten przewód pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Mam ten sam problem. Pompka chodzi, zbiornik pełen. Zauważyłem, że kawałek uszczelki spod lampy stopu w klapie wychodzi oraz po podniesieniu klapy kapie z niej płyn. Wcześniej były spore mrozy, ale od paru dni auto stoi w garażu gdzie jest ok. +4 więc jeśli gdzieś w przewodach był korek lodowy to z pewnością już się rozpuścił. Chciałem zdemontować tylne światło stop ale nie chyba na jakiś zatrzaskach siedzi ta lampa. Chyba czeka mnie wizyta w ASO, bo nie chcę narobić szkód przy wyjmowaniu na siłę tej lapmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frusio Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witam. Mam problem z tylnym spryskiwaczem w Megane III Grandtour. Chodzi o to że nie pryska:) Pompka chodzi, na przednie szyby pryska. Jakieś pomysły od czego w ogóle zacząć? Zwykły mechanik jakby coś to ogarnie? Czy dysza może się zapchać na samym wylocie? Generalnie po próbie spryskania (nawet do 10 sekund) nie ma śladu nawet po płynie. Bedę wdzięczny za pomoc. Rozwiązanie było banalne. Wyłapał to mechanik jak mu o problemie powiedziałem. |Okazało się, że wężyk "wyszedł" z dachu za mocno" i przy zamykaniu tylnej klapy, był przez klapę zgniatany. Mechanik poprawił wężyk i wszystko działa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Mam ten sam problem. Pompka chodzi, zbiornik pełen. Zauważyłem, że kawałek uszczelki spod lampy stopu w klapie wychodzi oraz po podniesieniu klapy kapie z niej płyn. Wcześniej były spore mrozy, ale od paru dni auto stoi w garażu gdzie jest ok. +4 więc jeśli gdzieś w przewodach był korek lodowy to z pewnością już się rozpuścił. Chciałem zdemontować tylne światło stop ale nie chyba na jakiś zatrzaskach siedzi ta lampa. Chyba czeka mnie wizyta w ASO, bo nie chcę narobić szkód przy wyjmowaniu na siłę tej lampy. Problem rozwiązany: mróz rozsadził wężyk. Stosowałem od listopada zimowy płyn, które wiemy jakie są: ponoć wytrzymują -20 a jak psiknąłem przy -8 na przednią szybę to wszystko zamarzło. Usterka usunięta w ramach rozszerzonej gwarancji. Odnośnie uszczelki pod lampą stop w klapie: pisałem na swoim profilu, że niestety producent nie przewidział wymiany samej uszczelki, dlatego konieczna była wymiana całej lampy, co wykonano w ostatni weekend. Całość w ramach rozszerzonej gwarancji. Z tego co się orientowałem koszt lampy ok. 500 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas605 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Witam, od jakiegoś czasu nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby, zdemontowałem pompkę i po podaniu napięcia okazuje się że jest sprawna, ale gdy próbuje ją uruchomić z manetki to brak reakcji, pompka w ogóle nie pracuje. Znajomy podłączył komputer i brak błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 Witam, napotkałem dziś problem z tylnim spryskiwaczem, zacznę od tego, że pompka pracuje gdy włączam przednie spryskiwacze leci płyn ale gdy przełączam na tylnią szybę też pompka pracuje ale płynu nie ma za to leci z przodu, gdzie leży problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 (edytowane) Na pompce jest zaworek kierunkowy, pewnie zanieczyszczony i zaciął się. Wymontuj pompkę i przedmuchaj dokładnie sprężonym powietrzem a zbiorniczek wypłukaj dokładnie, jak nie pomoże to pompka do wymiany Edytowane 20 Czerwca 2024 przez milejow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 1 minutę temu, milejow napisał(a): Naq pompce jest zaworek Co w takim razie mam zrobić, da się ta pompkę jakoś przeczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 1 minutę temu, allegrorx89 napisał(a): Co w takim razie mam zrobić Przecież napisałem co zrobić, czego jeszcze nie wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 Przepraszam doczytałem tylko nagłówek w mailu ,dziękuję Ci bardzo👏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2024 Połączyłem z podobnym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi