slawekslawek Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Megane 3 - odpala 3 sekundy po dłuższym postoju (ponad 5-6h) - zauważyłem że powoli znika ciśnienie paliwa na kolektorze wtryskowym po zgaszeniu samochodu - a na zapłonie nie załącza się pompka żeby nabić ciśnienia (czy tak ma być żę pompa startuje dopiero przy rozruchu - w poprzednich autach pompka włączała się na kilka sekund na zapłonie). Po odpaleniu chodzi idealnie, jak odpalam ciepły to też pali od strzała. Mam lpg ale zamknięcie butli i jazda na benzynie nic nie zmienia, temperatury powietrza i płynu są ok, świece nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirunia Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Po włożeniu karty pompa już robi ciśnienie do rozruchu i utrzymuje je kilka sekund, poddaje przy tym 50ml paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekslawek Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 12 godzin temu, mirunia napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes A jak mam system bezkluczykowy i nie wkładam karty? Ale na próbę ją włożę i zobaczę czy słychać pompkę i czy to coś zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ochkarol Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2024 W dniu 5.08.2024 o 10:16, slawekslawek napisał(a): Mam lpg ale zamknięcie butli i jazda na benzynie nic nie zmienia... Jeśli chciałeś naprawić ewentulane rozjechanie map benzynowych, to tak od razu jazda na tylko benzynie ich nie naprawi. Trochę trzeba pojeździć. Znam takich, którzy twierdzą, że nawet i kilkaset kilometrów. Jeśli jest przy tym silniku jak programowo zresetować mapy benzynowe to w ten sposób jest szybka droga do ich przywrócenia do stanu faktycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Nie sprawdzałem w renówkach. Ale peugeot 206 i 307 z silnikiem 1.6 NFU korekty wracały mi przez jakieś 300-400km jazdy w trasie(dojazd do pracy 45km w jedna stronę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2024 Pompa paliwa do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekslawek Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2024 Po włożeniu karty w slot pompa rzeczywiście nabija ok. 3,5 bar, niestety odpala tak samo kiepsko, czyli to jednak nie to jest przyczyną. Dodatkowo odpiąłem złączkę paliwową przy silniku na ciepłym silniku dzięki czemu spuściłem ciśnienie z układu i odpala od strzała co potwierdza że problem jest gdzie indziej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi